Fizioterápia

A sportfizioterápia az egészségügyi ellátás azon területe, mely a sérülések megelőzésére illetve a sportsérülések utáni rehabilitációra fókuszál, ezáltal lehetővé teszi a sportoló számára, hogy minél hamarabb visszatérhessen a megfelelő szintű funkcionális illetve sportági edzettségi szintjéhez.

A kezelések során célunk a körültekintő állapotfelmérést követően a mozgásrendszeri hibák, diszfunkciók kiszűrése, melyek a sérülésekhez vezethetnek, továbbá a személyre szabott kezelési és sport- specifikus rehabilitációs program kialakítása ezen sérülések megelőzése érdekében.

Sportsérülés esetén elsődleges a sérülés és a sporttól való távollét minimalizálása, elősegítve a hatékony és gyors felépülést és zökkenőmentes visszatérést elkezdve a sérülések, műtétek utáni pillanattól egészen a sportba való visszatérésig, ezáltal csökkentve a jövőbeni sportsérülések előfordulását illetve gyakoriságát.

A sportfizioterápia kihasználja a manuálisterápia, sportmasszázs, funkcionális és sport-specifikus rehabilitáció komplex lehetőségét.


A sportfizioterápia lényege:

Prevenció, avagy a szervezet felkészítése arra, hogy a sportsérülések megelőzhetőek legyenek

Sport-specifikus tréning illetve rehabilitációs program

Sportsérülések/ műtétek utáni felépülések felgyorsítása

Maximális teljesítmény elérése

Vissza